nettanhuss

Alla inlägg den 16 juli 2011

Av Anette - 16 juli 2011 19:20

När man ska ha barn är det som att planera en sagolik semesterresa till Italien.

Du köper en massa resehandböckeroch gör upp underbara planer, Colosseum, Michelangelo, lutande tornet i Pisa, gondolerna i Venedig. Du lär dig konversera på Italienska. Allt är mycket spännande.

Efter månader av spänd och otålig förväntan kommer så äntligen dagen D.

Du packar dina väskor och åker iväg. Åtskilliga timmar senare landar planet.

Flygvärdinnan kommer och säger: - Välkommen till Holland.

- HOLLAND!! Halvropar du

- VAD MENAR DU MED HOLLAND?? JAG HAR BESTÄLLT EN RESA TILL ITALIEN, jag ska vara i ITALIEN. HELA MITT LIV HAR JAG DRÖMT OM ATT ÅKA TILL ITALIEN.

Men det har blivit en förväxling i flygrutten. De har landat i Holland och där måste du stanna.

En viktig sak att komma ihåg är att de inte har tagit dig till en hemsk, vidrig, oanständig plats, full av farsot, svält och sjukdom. Nej det är bara en helt annorlunda plats.

Så du måste gå ut och köpa dig nya resehandböcker, och du måste lära dig ett helt nytt språk, och du möter en helt ny grupp av människor som du aldrig mått tidigare.

Det är som sagt en helt annorlunda plats. Det har en långasammare takt än i Italien, mindre glamoröst. Men efter att ha varit här ett tag och du har hämtat andan och sett dig omkring, så börjar du lägga märke till att Holland har väderkvarnar, Holland har tulpaner och Holland har till och med Rembrandt.

Men alla du känner är fullt upptagna med att resa till och från Italien och de skryter om hur deras tid i Italien har varit.

Då och då säger du kanske till dig själv: - JA DET VAR DIT JAG SKULLE. DET VAR DET JAG HADE PLANERAT.

Och smärtorna kommer aldrig någonsin att försvinna helt, för förlusten av den drömmen är en mycket stor förlust. Men om du ödslar ditt liv med att sörja över det faktum att du inte kom till Italien, så blir du aldrig fri att uppskattaoch njuta av det riktigt speciella, verkligt underbara med HOLLAND.


Denna text är så bra, den säger mycket om olika situationer i livet tycker jag. Man har många föreställningar i livet om hur man tror/vill det ska vara, men det blir inte alltid så. Men ändå så går man vidare utefter hur situationen blir, förändrar och söker de bästa lösningarna i livet för att allt ska fungera i livet för allas bästa. Man kommer långt med kärlek i både med och motgång   

Ovido - Quiz & Flashcards